2012. augusztus 18.

Kedvenc


Mivel jóval több szabadidővel rendelkezem mint valaha, belefogtam a lekvárfőzésbe szilvából. Na nem kell rögtön arra gondolni, hogy órákig kavargattam egy üst köpködő gyümölcsöt, én az egyszerűbb megoldást választottam. Egy lábas aljára ecetet öntöttem, erre pakoltuk a magozott szilvát. Gáztűzhelyen vaslap, takarékláng, NO KAVARÁS, és 49 óra elteltével kész lett a sűrű, finom szilvalekvár.

1 megjegyzés:

  1. Tisztára hihetetlen hogy nem kellett kavarni, de ha mondod, elhiszem.

    Én azt a nagyüstbenvakargatós módszert ismerem, valamint a zselésítőset, ami nekem nagyon bevált. A konzisztencia persze nem hagyományos...


    Gratulálok!

    Jól festenek a lekvárok. Lekvárak...

    VálaszTörlés